Binnenkort: 2019 Nieuwjaarsconcert

Traditiegetrouw opent harmonie Kunst & Vriendschap in theater de Speeldoos het nieuwe jaar met een nieuwjaarsconcert met dit jaar Hein Remmers en Giel Swinkels als solisten.

Hein Remmers.

Hein Remmers is in Vught geen onbekende, maar voor degene die hem nog niet kennen stellen we hem hier toch even voor.
Lang geleden trad hij al eens eerder op met Kunst & Vriendschap, ook in de Speeldoos, toen samen met Thea Vermeulen-Peek. Behalve Hein is ook zijn dochter Wieneke bekend. Zij begon haar muzikale carriere min-of-meer bij de Vughtse musicals in de Speeldoos en daarna groeide zij uit tot een landelijke musicalster.
Bas/bariton Hein Remmers (Tilburg 1951) stamt uit een muzikale familie. Zijn grootvader schreef kerkmuziek en liederen, zijn beide ouders waren zeer verdienstelijke opera-amateurs.
In de vijftiger en zestiger jaren werden vakanties naar Italië benut om de Arena in Verona te bezoeken waar zijn liefde voor opera ontlook.
Hij sloot zich aan bij Vocaal Ensemble ‘Fermate’ in ‘s Hertogenbosch, waarmee hij aan menig concert zijn medewerking verleende.
Hij nam zanglessen bij Helena Hoogendorp. Daarna studeerde hij bij Thea Vermeulen-Peek en Anton Haeck. Hij was jarenlang als solist verbonden aan de Osse Opera. Momenteel is Hein verbonden aan de Vlaamse Opera (Antwerpen/ Gent).
Naast ettelijke concerten, waarbij hij als gastsolist optrad bij diverse koren, vertolkte hij rollen in Nederland, België en Duitsland in verscheidene musicals en opera’s als:
Les Misérables (Javert) Cats (Old-Deutoronomy)
De Tommies (bevrijdingsmusical Den Bosch)
I Lombardi (Pirro, Pagano) La Gioconda (Barnaba)
The Telephone (Ben) Trial by Jury (Usher)
Der Zigeunerbaron (Graf Homonay) etc…

In het voorjaar van 2001 heeft hij zijn solistische medewerking verleend aan “Lode al Creator”, een operaprogramma t.g.v. de honderdste sterfdag van G.Verdi. In 2002 was hij op tv te zien als kandidaat in ‘Una Voce Particolare’. In zijn woonplaats Goirle is hij ook actief op muziekgebied. Hij verleende vocale bijdragen aan de ‘Dag van de Poëzie’, en aan de presentatie van de bundel ‘Dag Dorp’ van Willem van de Vrande. Ook gaf hij er al verscheidene concerten samen met de internationaal vermaarde gitarist Enno Voorhorst en verzorgde hij het midzomernachtconcert samen met zijn dochter Wieneke Kolpa Remmers.
Verder heeft hij in 2012 samengewerkt met Pia Douwes in een avondvullende theatershow.
Sinds 2015 is Hein verbonden aan de Vlaamse Opera. Hij gaf hier zijn medewerking aan Othello (Verdi) en Der FliegendeHolländer (Wagner).

Giel Swinkels. 

Ook “onze eigen” Giel Swinkels zal als solist optreden tijdens het nieuwjaarsconcert. Giel heeft namelijk dit jaar het Maurick Muziek Concours bij de onderbouw gewonnen en traditiegetrouw nodigt K&V de winnaar uit om op te treden tijdens het nieuwjaarsconcert.
Inmiddels is het ook al bijna traditie dat die winnaar lid is van K&V, zo gingen o.a. Morena, Nicole en zijn neef Mark hem al voor.
Giel zit in Atheneum 3 van het Maurick College. Hij is 15 jaar oud (en “nog maar” 1.96 m lang) en speelt inmiddels al 8 jaar trompet. Dat doet hij niet alleen bij K&V, maar ook bij de JJ-Bende en de schoolmusical. Giel komt uit een muzikale en bij K&V zeer bekende familie: ook vader Hans (bas) en zus Loes (klarinet) spelen bij K&V, terwijl neef Mark (trompet) tot-voor-kort ook lid was.
Opa Jan en oma Mien zingen, terwijl oom Coen muziekdocent is. Ook zijn oom Marcel (trombone), nichtje Anne en enkele neven zijn actief en alom bekend in de Vughtse muziekwereld.
Op 30 december speelt Giel in het voorprogramma van Utopia Klassiek (podium voor jong talent) in de Voorste Vennen in Drunen, waar hij samen met Coen (op piano) een werk speelt en met Alphons een duet speelt op trompet. Tijdens ons nieuwjaarsconcert zal hij samen met Coen zijn winnende stuk “Lex” van Eric Vloeimans ten gehore brengen. In 2019 zal Giel met school met een muziekproject naar Autralië gaan.