Nieuwjaarsconcert 2020

Tijdens ons nieuwjaarsconcert op 11 januari met als thema “wereldmuziek” zal deze keer Dilaver Göktaş de muzikale gast zijn.
Naast een eigen optreden zal hij samen met een ensemble uit ons orkest en samen met onze klarinettiste Loes Swinkels een aantal Turkse stukken ten gehore brengen.
Loes zal samen met hem zingen en studeert speciaal voor deze gelegenheid een Turks lied in. Het stuk met ensemble is hiervoor speciaal gearrangeerd door Alphons van Stenis.
Een jarenlange traditie zal dit jaar weer in ere worden hersteld: de winnaar van het Maurick Muziekconcours zal ook te gast zijn.
Op 22 november j.l. werd deze muziekwedstrijd gewonnen door de getalenteerde slagwerker Do Klerx op marimba.

VDilaver Göktaş
Dilaver Göktaş is in 1963 in Turkije geboren en woont vanaf zijn veertiende in Nederland. Hij speelt vanaf zijn elfde het bekendste Turkse snaarinstrument, de saz en hij zingt Turkse liedjes. Naast de saz speelt hij ook de ud, gitaar en de darbuka. Spelen en zingen van de liedjes uit zijn eigen geboorteland, daar liggen zijn passie en kwaliteit. In de lessen probeert hij dat ook aan zijn leerlingen over te brengen. Dilaver: “Ik heb jarenlang gespeeld op allerlei podia en festivals in Nederland. Nog steeds sta ik regelmatig op het podium met verschillende bands en geef soloconcerten met saz en zang, zoals ik ooit begonnen ben met muziek maken. Verder werk ik aan muziekprojecten als gastmuzikant. Als componist en arrangeur ben ik ook actief. Ik geef les in de bovengenoemde instrumenten bij MDM in Vught, CKE muziekscholen in Eindhoven en Factorium in Tilburg. In mijn lessen gebruik ik de methodieken die ik zelf heb ontwikkeld.”