Opgericht 10 augustus 1876

Rappo Grande

Rappo Grande betekent “snel groot worden”

Muziekles en het Opstaporkest
Als je voor het eerst een instrument gaat spelen, begin je via de harmonie met les te nemen bij de muziekschool. Via de muziekschool ga je na een jaar les naar het “Opstaporkest”.
In het Opstaporkest leer je samen met anderen te spelen en naar de dirigent te kijken. Ook geef je al concerten zodat je leert hoe een optreden is. Spannend!


Rappo Grande is het opleidingsorkest van de harmonie. Rappo Grande staat onder leiding van dirigent Alphons van Stenis.

Naar Rappo Grande
Na het 2e jaar Opstaporkest, gaan de leden van K&V naar het opleidingsorkest Rappo Grande. Hier word je dan verder opgeleid, Rappo Grande betekent namelijk “snel groot worden”.
Naast leerlingen spelen er in Rappo Grande ook een aantal ervaren muzikanten als ondersteuning. Zo leren de muzikanten niet alleen van de dirigent, maar ook van hun medemuzikanten. Rappo Grande bestaat uit ca. 40 muzikanten.

Repertoir
Het repertoire van Rappo Grande kent veel moderne muziek, zoals pop en filmmuziek. Het repertoir is erg leuk en afwisseld en de muziek wordt zo gekozen dat niemand lang stil hoeft te zitten.
Uiteraard wordt tijdens de muziekkeuze rekening gehouden met het niveau, al zou je dat niet zeggen als je het opleidingsorkest hoort spelen!

Gezelligheid
Rappo Grande is een gezellige club jongeren en het saamhorigheidsgevoel is groot. Uitstapjes, optredens en de activiteitendag (even geen muziek maken) dragen daar aan bij.

Lid worden
Rappo Grande repeteert woensdagavond van 18:45 tot 19:45 in Theater “de Speeldoos” (maar niet in de zomervakantie, tussen kerst en oud/nieuw en niet op de woensdag ná carnaval).
Kom gezellig een keer luisteren en kijken!
Klik hier voor meer informatie over het lid worden en de eventuele opleiding tot muzikant.